POSLOVNO-INDUSTRIJSKI OBJEKTI

Rešitve za vse vrste celovitih energetskih prenov industrijskih, rezidenčnih in komercialnih objektov, odlična učinkovitost, visoka zmogljivost in donosnost naložbe, povečanje energetske učinkovitosti, zmanjšanje stroškov energije, ter vzdrževanja, izboljšanje delovnih pogojev za zaposlene in ostale uporabnike objekta in tudi zmanjšanje negativnega vpliva na globalno segrevanje, ter enostavnejše regulatorne omejitve.

Omogočamo:

TOPLOTNE ČRPALKE

Ukvarjamo se z unikatnimi naročniki in izvedemo njihove projekte, od ideje do izvedbe, z vsemi postopki na ključ. Projekti so dolgoročno izplačljivi, po plačilu obveznosti pa je strošek obratovanja hlajenja, prezračevanja in ogrevanja vsaj za 30-50% ugodnejši na letni ravni. Letni strošek je mogoče zmanjšati s sistemi, baziranimi na delovanju toplotnih črpalk, ki lahko toploto zelo učinkovito prenašajo in s tem zmanjšajo vašo porabo električne energije.

KONVEKTORJI

Konvektorji so toplotni izmenjevalci, bolje pa jih poznamo kot notranje enote. Skrbijo za dovod hladnega ali toplega zraka, katere toploto pridobijo iz toplotnih črpalk prek grelno/hladilnega medija. S prisilno konvekcijo (ventilatorjem) skrbijo, da je prestop toplote kar se da učinkovit.

REKUPERACIJA IN PREZRAČEVANJE

Rekuperacija je proces vračanja toplote oz. vračanja energije v stavbo. Rekuperacija se odvija v rekuperatorju. V njem se energija “podihanega” prostorskega zraka prenese na svež zunanji zrak, ne da bi se zraka staknila ali pomešala. V prostor tako pride svež zrak na katerega se je prenesla energija odpadnega zraka. Iz stavbe pa se izloči podihan zrak, kateremu se je odvzela toplotna energija. Rekuperacija niža potrebo po dogrevanju /dohlajevaju ter s tem bistveno niža obratovalne stroške. Na podlagi tega se razmerje med hlajenjem in ogrevanjem prostora neprestano ne ruši – kot je slednje problem pri prezračevanju z odpiranjem oken. Prostor je namreč potrebno zgolj minimalno dohlajevati ali dogrevati. Slednje pa je vir izjemno velikih finančnih prihrankov, ki se obrestujejo skozi celoten življenjski cikel zgradbe. Zgradb ne gradimo zgolj za naslednjih 5 ali 10 let. Gradimo jih za 20+ let. Zaradi tega svetujemo strankam, da investirajo v nekoliko kvalitetnejše naprave z rekuperacijo, ki nudijo visoko stopnjo vračanja energije. Investicija bo na začetku sicer morda nekoliko višja, toda prihranek, ki sledi iz tega se bo obrestoval vsak mesec, vsako leto, za naslednjih 20+ let, skozi celotno življenjsko dobo naprav.

Ali veste koliko lahko prihranite pri stroških energije?

Naročite brezplačno svetovanje in brezplačni izračun glede na vaše zahteve.

IZPOSTAVLJENO

Geotermalni sistemi za prihranek do 70%

38 .

stanovanjskih objektov

29 .

industrijskih objektov

100 %

priložnost za prihranke in čisto energijo